Kosmologi og skabelse i historisk perspektiv

marts 14 @ 20:00 - 22:00

Begivenhed Navigation

Foredrag v/ professor em. Helge Stjernholm Kragh (Niels Bohr Instituttet)

I det komplekse forhold mellem naturvidenskab og religion (in casu: kristendom) har de astronomiske og kosmologiske videnskaber spillet en særlig rolle. Fysikere og astronomer udforsker det univers, der efter kristne forestillinger er gudsskabt, så der er i det mindste en potentiel forbindelse. Det er endda blevet hævdet, at ideen om Gud kan enten bekræftes eller afkræftes via studier af universet. Med udgangspunkt i middelalderens skolastiske tradition vil foredraget fokusere på de kontaktflader, der har været mellem religion og kosmologi i især det 19. og det 20. århundrede. Desuden vil det generelle forhold mellem naturvidenskab og religion kort blive omtalt.

Er du ikke medlem af Religionshistorisk Forening koster deltagelse kr. 25, som betales ved indgangen. KUN KONTANT! 🙂

I kulturhusets café sælges kaffe, te øl, vand og kage til overkommelige priser.

marts 14
, , , ,