Jung og Religion

14. december 2017 @ 20:00 - 22:00

Jung og Religion
Foredrag v/ lektor Aksel Haaning

Det er vist nok en almindelig antagelse, at Freud er religionskritisk og Jung mere åben for religion og religiøsitet. Den moderne forskning i psykoanalysens historie har imidlertid de senere år vendt op og ned på mange tidligere ”sandheder.” Jungs skrift Psykologi og Religion (1938) er en slags lille hovedværk; foredraget vil præsentere Jungs faglige udgangspunkt i 1800-tallets begreber om det ubevidste og via Theodore Flournoy og William James præsentere forudsætninger for Jungs forståelse af religion i mellemkrigsårene og trække perspektiver til Jungs krav om en ny form for selvbevidsthed hos det moderne menneske. Foredraget er baseret på Jung. En stemme fra dybet (Akademisk Forlag) 2016; den første akademiske skrift om Jung på dansk de seneste mere end tyve år.

Lidt om bogen: http://forlagsliv.dk/10973-2/

Er du ikke medlem af Religionshistorisk Forening koster deltagelse kr. 25, som betales ved indgangen. KUN KONTANT! 🙂

I kulturhusets café sælges kaffe, te øl, vand og kage til overkommelige priser.

14. december 2017
,